banner

 

 

Voor de 14de editie van de federale prijs armoedebestrijding plaatst de POD Maatschappelijke Integratie personen en organisaties die werken rond digitale inclusie op de voorgrond.

In een snel digitaliserende samenleving ondervinden personen die niet over digitale tools en/of competenties beschikken moeilijkheden in tal van dagelijkse activiteiten. Problemen die vooral tijdens de coronacrisis aan het licht zijn gekomen. Het is van belang om alle burgers digitaal te ondersteunen, zodat iedereen volwaardig kan deelnemen aan de maatschappij. Daarom is digitale inclusie het thema van de 14de federale prijs armoedebestrijding.

De voor de prijs genomineerde projecten hebben tot doel ongelijkheden op het gebied van digitale vaardigheden te verminderen of mensen te helpen essentiële digitale diensten te gebruiken, en moeten gebaseerd zijn op een innovatieve, duurzame en overdraagbare aanpak.

De prijzen worden op 6 december 2022 in Brussel uitgereikt tijdens een officiële ceremonie waarbij alle genomineerde organisaties aanwezig zullen zijn. Voor elke gewest van het land wordt een laureaat bekendgemaakt.